5e bijeenkomst 2018 op 24-11-2018

Hans Leeflang kan ca.10 deelnemers begroeten
Helaas heeft onze vaste notulist, Rob Trietsch, ons eerder laten weten dat hij de bijeenkomsten in verband met andere interesses niet meer zal bijwonen. Ook Paul van Ingen heeft dit aan organisator Cees Gouda laren weten, maar is vandaag nog wel van de partij.
Cees deelt verder mede dat dit de laatste bijeenkomst in De Schakel is omdat deze gaat verdwijnen De volgende bijeenkomst zal op 13 januari plaatsvinden in een voormaliig winkelpand “ De Oude Winkel” aan de Waterweg 110 in De Bilt.
Onder
Locatie vindt u dit adres met een overzichtskaartje en foto

Als eerste en enige spreker heeft Bert Verlinden zich aangemeld, die aan de hand van een Powerpoint presentatie een overzicht geeft van de richting die zijns inziens Apple zal inslaan. Dit mede naar aanleiding van de presentaties op de bijeenkomsten, die Apple op zijn thuisbasis in in Cupertino en in New York heeft gegeven.
Bert's presentatie is in de vorm van een pdf file bijgevoegd aan de in se resources pagina die met
deze link is te openen.

Bert besprak in zijn inleiding ook enkele nieuwe mogelijkheden in Final cut Pro 10.4..4. dat kortgeleden als zogenoemde punt release is uitgekomen. Nieuwe mogelijkheden zijn er op het terrein van:


  1. Workflow extensions (toepassingen van andere aanbieders kunnen binnen FCP 10.4.4. direct worden gebruikt bv Shutterstock en CatDV)
  2. Meerdere clips kunnen nu als batch worden geëxporteerd en bewerkt.
  3. Verbeterde video ruisonderdrukking en de controle daarvan.
  4. Timecode, zowel van het project als de source clips kan nu in een venster worden getoond.
  5. Verbeteringen in de viewer om clips te kunne vergelijken op kleur etc. met een referentie beeld.
  6. Nieuwe mogelijkheden bij de bewerking van 360 graden video.
  7. Vereenvoudiging in het maken en bewerken van ondertitels (srt files)

En deze lijst is nog zeker niet uitputtend.

Ripple Training is producent en uitgever van een groot cursusaanbod van o.a. alle Apple video producten (FCP, Motion, Compressor) en heeft in zijn wekelijkse korte video op YouTube een aantal van deze aanvullingen resp. verbeteringen behandeld.
Een aantal daarvan zijn in dit verband op de bijeenkomst vertoond. Zij zijn eenvoudig terug te vinden via de websites. www.rippletraining.com . Ook kan op YouTube worden gezocht met de zoekterm "Ripple Training Final Cut Pro 10.4.4".

De volgende bijeenkomst (op de nieuwe locatie) zal plaatsvinden op zaterdag 12 januari a.s. Aanvang 13.00 uur.